Doe een aanvraag

CRITERIA VOOR AANVRAGEN

Iedere bewoner uit het Plan van Gool met een idee voor de wijk kan een aanvraag doen. Dit doe je door het invullen van het aanvraagformulier. Het aanvraagformulier ligt in het Breedhuis en staat op deze website. Het Burgerpanel neemt na ontvangst contact met je op voor een afspraak. De beoordelingstermijn voor een aanvraag is 31 dagen.

Het Breedschap steunt ideeën met spullen of mankracht. Het is dus niet mogelijk om een geldbedrag aan te vragen. Wij hebben slechts twee criteria:

 • Het idee wordt georganiseerd voor, door en met bewoners
 • Het idee is goed voor de wijk en past binnen één van de wijkthema’s

Let op: U moet lid zijn van de vereniging het Breedschap om een aanvraag te kunnen doen. Iedere bewoner kan gratis lid worden. Bent u nog geen lid? Klik hier voor het inschrijvingsformulier voor nieuwe leden.

WIJKTHEMA’S

Het Breedschap steunt alleen initiatieven die worden georganiseerd voor, door en met bewoners en die goed zijn voor de wijk. Dit zijn onze wijkthema’s:

Veilig voorbeeld: een project met buurtvaders
Schoon voorbeeld: een prikactie in de wijk
Sociaal voorbeeld: een buurtmaaltijd voor bewoners
Groen voorbeeld: een moestuinproject
Educatief voorbeeld: huiswerkbegeleiding voor kinderen
Gezond voorbeeld: een fietsclub voor ouderen

WAT KAN JE AANVRAGEN?

SPULLEN

1. Kleine spullen voor direct verbruik
Voorbeeld: thee en koffie voor een vergadering
Spullen die maar één keer gebruikt kunnen worden, zijn een donatie.

2. Spullen met een langere levensduur
Voorbeeld: een oven voor buurtmaaltijden
Spullen die we vaker kunnen gebruiken, blijven van het Breedschap, en daardoor van de wijk. Waar mogelijk gebruiken meerdere initiatieven deze spullen.

MANKRACHT

1. Eén-op-één ondersteuning
Voorbeeld: coaching of advies van een expert bij het maken van een flyer of
schrijven van een ondernemingsplan

2. Trainingen en workshops
Voorbeeld: een workshop boekhouden of een training website maken

Trainingen en workshops zijn open voor alle bewoners van het Plan van Gool.

Alle aanvragen komen bij het Burgerpanel terecht. Het Burgerpanel beoordeelt deze aanvragen.
Na goedkeuring, neemt het Burgerpanel contact met u op voor een afspraak. Hierin bespreken we de volgende stap.

Heeft u een vraag over wat u precies kan aanvragen? Stuur een e-mail naar info@hetbreedschap.nl

Aan de slag met jouw idee voor de wijk in 8 stappen

Direct een aanvraag doen? Klik hier voor het aanvraagformulier

 

Voorbeeld van een aanvraag

 1. Carlos wil samen met zijn buren een zomerse picknick in het Plan van Gool organiseren. Hij woont sinds een jaar in de wijk en vindt het jammer dat hij nog zo weinig mensen kent. Carlos kijkt eerst of hij met zijn initiatief voldoet aan de criteria van het Breedschap. Dat is het geval, want de picknick is een sociale activiteit voor mensen uit de wijk en hij organiseert de picknick samen met andere bewoners.
 2. Carlos loopt dagelijks een rondje door de wijk met zijn hond. Hij besluit om een aantal voorbijgangers te vragen naar hun contact met buren en of ze het leuk vinden om tijdens een picknick buren te ontmoeten. Hij krijgt veel positieve reacties op zijn idee. Hij verzamelt alvast de contactgegevens van deze mensen, zodat hij ze straks direct kan uitnodigen.
 3. Carlos bedenkt samen met zijn buren wat ze nodig hebben voor het organiseren van een picknick. Ze komen uit op de volgende spullen:
  • 4 picknickkleden
  • 1 rol extra stevige vuilniszakken
  • hapjes en drankjes voor 50 mensen
  • een flyer voor het uitnodigen van buren
 4. Carlos print het aanvraagformulier van deze website en vult het in. Op het aanvraagformulier schrijft hij wat hij precies nodig heeft voor de picknick en hoeveel dat kost. Hij stuurt het aanvraagformulier op naar het Burgerpanel.
 5. Het Burgerpanel komt samen en bekijkt de aanvraag. Ze keuren de aanvraag goed, want Carlos voldoet met zijn initiatief aan de criteria. Daarnaast hoort het Burgerpanel vaak van bewoners dat ze behoefte hebben aan meer contact met buurtgenoten. Een picknick kan daarbij helpen. Het Burgerpanel belt Carlos voor een afspraak.
 6. Tijdens de afspraak maken Carlos en het Burgerpanel afspraken over de spullen die hij krijgt. Hij kan daarna direct starten met het organiseren van de picknick.
 7. Na twee weken stuurt hij een e-mail naar het Burgerpanel waarin hij vertelt over de voorbereidingen van de picknick.
 8. Er komen 45 mensen naar de picknick. Carlos maakt met zijn telefoon een kort filmpje van de picknick en verspreidt deze na afloop via Facebook. Ook schrijft hij een stukje over de picknick in het Breednieuws.